Buitengevelisolatie

Onder buitengevelisolatie wordt verstaan pleisterwerk dat is aangebracht op, aan de buitenzijde van de gevel gelijmde isolatieplaten. Als wapening tussen het pleisterwerk en de isolatie wordt een stuclaag aangebracht met hierin een kunststof wapeningsgaas. Deze vorm van isolatie kan een aanzienlijke energiebesparing opleveren.

Bij een gevelisolatie systeem zijn 3 verschillende lagen te onderscheiden:

  1. Isolatielaag aangebracht d.m.v. lijmmortel
  2. Stuclaag met wapeningsgaas
  3. Sierpleister / afwerklaag

 

Buitengevelisolatie kan zowel in de renovatie als in de nieuwbouw worden toegepast op een ondergrond van metselwerk van kalkzandsteen, baksteen of cellenbeton, betonwanden en prefabwanden. Buitengevelisolatie heeft een zeer hoge scheurvastheid, is sterk mechanisch belastbaar, thermische isolerend, weerbestendig, CO2- en waterdamp-doorlaatbaar, moeilijk ontvlambaar volgens klasse B1, conform DIN 4102 en klasse 2 volgens NEN 6065 en bestand tegen micro-organismen zoals algen en mossen.

Op de buitengevelisolatie zijn diverse afwerkingen mogelijk, t.w. : een cementvrije, organisch gebonden en siliconenhars-gebonden sierpleister in te kleuren volgens het StoColor Systeem. Tevens is het mogelijk om de buitengevelisolatie af te werken met wandtegels of met Sto-Steenstrips.


Rubingh Afbouw levert A-merken die voldoen aan alle Nederlandse kwaliteitsnormen. Wij adviseren u graag over de meest effectieve oplossingen.