Reparatie van NAM / Aardbevingschades

Naast onze reguliere afbouw- werkzaamheden verzorgen wij ook de afhandeling van zogenaamde NAM schades, dit zijn schades die worden veroorzaakt door het gaswinnen van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) in de provincie Groningen. Meestal gaat het om kleine gebouwschade zoals scheuren in het pleisterwerk op de muren.

scheur-in-tegelwerk-nam

Scheur in tegelwerk

 

Waardoor ontstaan NAM schades?

Deze ontstaan door zogenoemde geïnduceerde aardbevingen, door de gaswinning in Noord-Nederland door de Nederlandse Aardolie Maatschappij.
De afgelopen jaren treden er in de provincie Groningen meer voelbare bevingen op waardoor ook schade aan gebouwen ontstaan, meestal in de vorm van scheuren in muren en pleisterwerk. De getroffen plaatsen / gemeenten zijn met name Loppersum, Slochteren, Kolham, Harkstede, Uithuizen, ’t Zandt.

Schade melden

Heeft u schade aan uw pleisterwerk binnenshuis of aan het buitenwerk van uw woning, dan kan deze schade geclaimd worden bij de NAM. Dit kan online via het schadeformulier, of per brief. Door middel van een onafhankelijke schade-expert wordt de gemelde schade en eventueel verborgen schades beoordeelt, en in een schaderapport uiteengezet wat de werkzaamheden en kosten zijn om het werk te herstellen.
Aansluitend kunt u Rubingh Afbouw inschakelen om het stucwerk te laten herstellen, hiervoor hebben wij vakkundige en gespecialiseerde medewerkers in dienst.

Werkwijze

Rubingh Afbouw zal na goedkeuring van alle betrokken partijen de werkzaamheden opstarten, dit volgens de overeengekomen werkzaamheden zoals opgesteld in het rapport.

Het beschadigde pleisterwerk zal allereerst verwijdert worden, waarna de scheuren worden uitgekapt, voorzien van RVS-wokkels (ter voorkoming van nieuwe scheurvorming) en gaas. Vervolgens zal het nieuwe pleisterwerk worden aangebracht naar wens van de klant, bijvoorbeeld glad pleisterwerk, spackwerk of sierpleister (spachtelputz).

Meer informatie over onze werkzaamheden.

 

Contactformulier

Heeft u vragen, laat uw gegevens achter m.b.v. onderstaand formulier en wij zullen snel contact met u op nemen:

[contact-form-7 404 "Not Found"]

 

 

Om u goed te informeren over aardbevingen, dialoog, schadeafhandeling, preventieve maatregelen en onderzoek is een speciale website ontwikkeld door de NAM: http://www.NAMplatform.nl. Hier kunt u uitgebreide achtergrondinformatie vinden over al deze onderwerpen.

Schade meldingen worden nu behandeld door het Centrum Veilig Wonen. Meer informatie de procedure van Centrum Veilig Wonen.